Rólunk

Koncepció

Jelenlegi (nyugati típusú) életmódunk egyre betegebb társadalmat generál. A tudatosság életünk minden területén, így testünk és lelkünk egészségének megőrzése és javítása szempontjából is egyre fontosabb. Nemcsak saját magunkért, hanem egymásért is felelősséggel tartozunk. A munkahelyek értékteremtő szerepe jelentős.

Egyre több vállalat foglalkozik tudatosan a munkatársak jóllétével, gyorsan szélesedik a vállalati well-being szolgáltatások palettája. Erre a színpadra merészkedik fel a MOVEon Project csapata is azzal a küldetéstudattal, hogy minél több cégnél a munkahelyi kultúra alapértékévé tegyük az életminőség javítását, a preventív egészségtudatosságot. Missziónk a tudásátadás és szemléletformálás.

It’s time to move on. Together.

Ideje túllépni azon, hogy a kollegáknak „csak” a kényelmét szolgáljuk jóllét címen akár azon az áron is, hogy az az egészségük rovására megy. Gondolkodjunk hosszú távon! Alakítsuk a munkahelyi kultúránkat tudatosan, és ennek legyen része az egészség megőrzése és fejlesztése!

A Covid19 hatására elterjedt home office új kihívások elé állította a cégvezetőket és munkavállalókat egyaránt. Az elszigeteltség és a mozgásszegény életmód a lelkünkre és a testünkre is rányomta bélyegét. A munkatársak visszacsábítása home office-ból az irodákba jelenleg az egyik legaktuálisabb HR kihívás sok cég életében. Az irodai terek, a személyes jelenlét szerepe átalakult.

A MOVEon Project ehhez kínál hatékony eszközt és megoldási javaslatot, legyen a cél akár

 • az egészségtudatos munkahely kialakítása;
 • a tudatos légzés és a rendszeres mozgás beépítése az irodai mindennapokba;
 • a hibrid munkavégzés miatt kihasználatlan irodaterületek hasznosítása.

 

Hisszük, hogy fenntartható és tudatos vállalat úgy tervezhet és építhet fenntartható és tudatos jövőt, ha a kollegákkal is fenntarthatóan és tudatosan bánik: az egészséget a kényelem, a prevenciót a tűzoltás, a hosszú távot a rövid táv elé helyezi.

Módszertan

A MOVEon Project módszertan kidolgozása során húsz+ éves sporthoz kapcsolódó, valamint vállalati ügyfélkörben szerzett szolgáltatói tapasztalatunkat ötvöztük a CES/PES*, a CrossFit** és az Oxygen Advantage*** általunk legfontosabbnak tartott alapelveivel.

A MOVEon Project módszertan:
Komplex szemléletű: az egyént és a szervezetet komplex egészként értelmezzük, amelyben minden hiányosság hat egy másik funkcióra, minden fejlődés javít egy másikon is. A mozgás és légzés hatással van testünk és lelkünk minden területére, az egyéni jóllét a közösségi jóllétre.

Testre szabható programjaink a vállalati célok, lehetőségek és egyéni igények szerint alakíthatók, jól skálázhatók és bármilyen célhoz párosíthatók.

Integrált megközelítést alkalmazunk, ami nemcsak a módszertanban érvényesül, hanem abban a célkitűzésben is, hogy a mozgás épüljön be a munkahelyi kultúrákba, az irodai élet rutinjába, váljon a mindennapok részévé.

A közösség és a csoportpszichológia erejére építünk: az együtt, közösségben végzett mozgás motiválóerővel bír, erősíti az összetartozásélményt és ezáltal a vállalati öntudatot.

A légzés kiemelt szerepet kap: programjaink alapeleme a légzésblokk.

Biztonságos és preventív program: az egyéni korlátozó faktorok figyelembevételével dolgozunk, a sérülések minimalizálására törekszünk. A fokozatosság elvére építünk, mindenkit korábbi önmagához hasonlítunk.

* CES/PES
Az NASM (National Academy of Sports Medicine, USA) képzési rendszerében megszerezhető képesítések
PES: Performance Enhancement Specialization
CES: Corrective Exercise Specialization
A CES szemlélet szerint dolgozó szakember munkája során komplex megközelítést alkalmaz: felfedi az emberi test diszfunkcióit, segít megelőzni a sérüléseket, csökkenti a mozgástartomány-beszűkülést, javítja az izom-ízületi kiegyensúlyozottságot.

** CrossFit
A CrossFit egy önálló fitness irányzat, mely a funkcionális edzés alapjaira épül. Követői számára életforma. Biztonságos és hatékony gyakorlatokból áll, melyek könnyedén testre szabhatók, legyen szó egészségfejlesztésről vagy teljesítményfokozásról. Bárki végezheti és bármely életkorban elkezdhető. Akár kezdőként, akár élsportolóként hozzáadott értékkel bír. Bármilyen célhoz illeszthető és jól skálázható program.
A CrossFit szemlélet kiváló alapot ad a csapatszellem fontosságának hangsúlyozásához, az egyéni fejlődés lehetőségeinek bemutatásához, valamint a „soha nem késő elkezdeni” mentalitás érvényesítéséhez.
A CrossFit számunkra két, talán legfontosabb üzenete Kazinczyt idézi: „Jót, s jól.”
Végezzük a jó mozgást, amely testünk számára természetes, és végezzük azokat helyesen kivitelezve. Minőséget a mennyiség helyett.

*** Oxygen Advantage
Az Oxygen Advantage légzési módszert Patrick McKeown dolgozta ki a Buteyko légzés alapjaira építkezve. Összetett, mindfulness szemléletű légzéstechnika, jótékony hatása van az általános egészségi állapotra, hatékonyan alkalmazható a stressz és alvászavar kezelésére, alkalmazásával fokozható a koncentráció, reziliencia és a sportteljesítmény.

Takács Zita

Takács Zita

alapító, közgazdász

 • 25+ év B2B és B2C szolgáltatói tapasztalat
 • 10+ év HR és management tanácsadási tapasztalat
 • Click on cégcsoport alapító tulajdonos (workflow management rendszer fejlesztés, ingatlanbefektetés és -hasznosítás)
Hegyi Csaba

Hegyi Csaba

alapító, államigazgatási diploma, sport management diploma (UK)

 • 10+ év sportmanagement és edzői tapasztalat
 • 5+ év edzőképzési tapasztalat
 • 8+ év edzőterem kialakítási, üzemeltetési és menedzselési tapasztalat
 • Nagyvállalati és B2C szolgáltatói tapasztalat (UK, HU)

 

 • Oxygen Advantage® Advanced Instructor Training With Patrick McKeown;
 • Crossfit Level 2 Trainer (AUT); Crossfit Level 1 Trainer (AUT);
 • Corrective Exercise Specialist, CES (USA);
 • Performance Enhancement Specialist, PES (USA);
 • Fitness and Bodybuilding Specialist – IWI;
 • Spartan Girya Level 1 and 2 Instructor;
 • Gflex Master Trainer;
 • TRX Force Instructor;
 • Spartan Fighter Instructor; Krav Maga Instructor – Polish Krav Maga Federation (POL);
 • Defendo Blue (Law enforcement) Instructor (POL);
 • Defendo Combat Tech Instructor (civilian self-defense) (POL);
 • DEFENDO Hard Target Instructor (civilian self-defense) (POL)

Balázs Tünde

klinikai szakpszichológus, partner
sportpszichológiai és egészségfejlesztés-drogprevenciós tanulmányok

 • 12+ év pszichológusi tapasztalat, ebből 10 év klinikumban
 • 8+ év krízisintervenciós tapasztalat

Peterdi Enikő

partner, közgazdász

 • 10+ év rendezvénydekorációs és rendezvényszervezési tapasztalat
 • 5 év retail management tapasztalat, UK

A MOVEon Project a Click on cégcsoport tagja.