MOVEon

icon png img

A MOVEon Project víziója szerint a munkaerő fenntarthatóságához – a többi vállalatikulcsterülethez hasonlóan – professzionálisan, holisztikus szemlélettel felépített stratégiára van szükség.

Fontos, hogy a program a vállalkozás hosszú távú céljaival és terveivel összhangban, az erőforrások megfelelő felhasználásával épüljön fel, a kezdetektől bevonva a munkavállalókat és a vezetőket egyaránt.

Az employee sustainability nem vállalati méret függvénye, azonban a megvalósítást nagyban befolyásolja, hogy milyen szervezeti adottságok, milyen infrastrukturálisés anyagi lehetőségek jellemzik megbízónkat.

Szakértői csapatunk – több évtizedes HR vezetői, edzői és sportmenedzsment tudásra alapozva – kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint multinacionális cégek számára is előkészíti, igény szerint pedig meg is valósítja a stratégiát.

image
image
Munkánk során számos faktort elemzünk és értékelünk, többek között:

A szervezet összetételét; a jellemző munkavégzési formákat, munkarendet; a munkakörök mozgásegészségügyi kockázatát, meglévő prevenciós folyamatokat; a szervezet méretét, komplexitását, hierarchiáját.

A szervezet demográfiai és egyéb szempontú összetételét: generációs arányokat, általános egészségügyi állapotot, fizikai és szellemi állomány arányát, stb.

Külső és belső szolgáltatók által végzett tevékenységeket, a dolgozók elkötelezettségét, bevonódását.

A meglévő egészségügyi, sport és well-being tevékenységet, juttatásokat, az egyéni és központi büdzsét és egyéb erőforrásokat.

Célunk, hogy az objektív elemzés és komplex célmeghatározás alapján a valós igényekre szabott, minden érintett számára előremutató, a cég értékét és megítélését erősítő stratégiát alkossunk. Ennek részeként a prevenciós előadásoktól és kockázatcsökkentő megoldásoktól egészen a munkahelyi sportlehetőségek és edzőtermek tervezéséig és kivitelezéséig minden területen számíthatnak ránk partnereink.